Τι είναι το πολυπροπυλένιο (PP) και ποια είναι η χρήση του;

Το πολυπροπυλένιο (PP) είναι ένα θερμοπλαστική ολυμερές προσθήκης που παρασκευάζεται από το συνδυασμό μονομερών προπυλενίου.

Χρησιμοποιείται ευρέως, συμπεριλαμβανομένης της καταναλωτικής συσκευασίας, των πλαστικών μερών και των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Μέχρι το 1957, η δημοτικότητα του πολυπροπυλενίου αυξήθηκε και ολόκληρη η Ευρώπη άρχισε την εκτεταμένη εμπορική παραγωγή. Σήμερα, έχει γίνει ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα πλαστικά στον κόσμο.

PP έχει μια σχετικά λεία επιφάνεια, η οποία μπορεί να αντικαταστήσει κάποια άλλα πλαστικά προϊόντα.
Το PP έχει εξαιρετική αντοχή σε οργανικούς διαλύτες όπως έλαια σε θερμοκρασία δωματίου. Αλλά το PP οξειδώνεται εύκολα σε υψηλές θερμοκρασίες.


Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του PP είναι η εξαιρετική απόδοση επεξεργασίας, η οποία μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία με χύτευση έγχυσης ή Χύτευση CNC.


Ένα άλλο πλεονέκτημα του PP είναι ότι μπορεί εύκολα να συμπολυμεροποιηθεί με άλλα πολυμερή (όπως PE) για να συνθέσει σύνθετα πλαστικά.


Το συμπολυμερές άλλαξε σημαντικά τις ιδιότητες του υλικού και θα μπορούσε να επιτύχει ισχυρότερες εφαρμογές μηχανικής από το καθαρό PP. άλλη ανυπολόγιστη εφαρμογή είναι ότι το PP μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως πλαστικό υλικό όσο και ως υλικό ινών.

Σημαίνει ότι το PP μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές εφαρμογές: πιάτο, δίσκος, κύπελλο, τσάντα, αδιαφανή πλαστικά δοχεία και πολλά παιχνίδια.


Ιδιότητες του πολυπροπυλενίου:


1. Φυσικές ιδιότητες: η μη τοξική, άοσμος, άγευστη, γαλακτώδης άσπρη υψηλή κρυσταλλική πυκνότητα είναι μόνο0.9-0.91g/cm3, καλή σταθερότητα του νερού.

2. Θερμική απόδοση: Έχει την καλή αντίσταση θερμότητας, και τα προϊόντα του μπορούν να αποστειρωθούν στις θερμοκρασίες επάνω από 100 °C, και δεν παραμορφώνονται σε 150 °C χωρίς εξωτερική δύναμη.
Η θερμοκρασία εμβάθυσης είναι -35 °C, κάτω από -35 °C θα εμφανιστεί εμβολή, ψυχρή αντίσταση από το πολυαιθυλένιο.
3. Χημική σταθερότητα: Η χημική σταθερότητα είναι πολύ καλή. Εκτός από τη διάβρωση από συμπυκνωμένο θειικό οξύ και συμπυκνωμένο νιτρικό οξύ, είναι σχετικά σταθερό για άλλα χημικά αντιδραστήρια. Ωστόσο, οι αλειφατικοί υδρογονάνθρακες χαμηλού μοριακού βάρους, οι αρωματικοί υδρογονάνθρακες και οι χλωριωμένοι υδρογονάνθρακες μπορούν να κάνουν το πολυπροπυλένιο να μαλακώσει και να διογκωθεί.

Ταυτόχρονα, η χημική του σταθερότητα βελτιώνεται επίσης με την αύξηση της κρυσταλλικότητας.
Ως εκ τούτου, το πολυπροπυλένιο είναι κατάλληλο για την παραγωγή διαφόρων χημικών αγωγών και εξαρτημάτων με καλή αντοχή στη διάβρωση.
Ηλεκτρικές ιδιότητες: ο υψηλός διηλεκτρικός συντελεστής, και με την αύξηση της θερμοκρασίας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει τα θερμαινόμενα ηλεκτρικά προϊόντα μόνωσης.Η τάση κατανομής του είναι επίσης πολύ υψηλή, κατάλληλη για ηλεκτρικά εξαρτήματα.
Το PP είναι θερμοπλαστικό με σημείο τήξης περίπου 130 βαθμών Κελσίου, γίνεται υγρό μετά την επίτευξη του σημείου τήξης.

Όπως και άλλα θερμοπλαστικά, το PP μπορεί να θερμανθεί και να ψυχθεί επανειλημμένα χωρίς προφανή υποβάθμιση.

Ως εκ τούτου, το PP μπορεί να ανακυκλωθεί και να ανακυκλωθεί εύκολα.

Τύπος 5: Πολυπροπυλένιο – Ασφαλές

Τα δοχεία πολυπροπυλενίου δεν εκλύουν επιβλαβείς χημικές ουσίες στα τρόφιμα ή τα υγρά που αποθηκεύονται μέσα σε αυτά. Αυτά τα πλαστικά θα τα βρείτε συνήθως σε συσκευασίες για γιαούρτι, για φάρμακα και για κέτσαπ, μουστάρδα κλπ. Είναι εύκαμπτο, σκληρό και ημιδιαφανές πλαστικό και έχει υψηλή αντοχή σε διαλύτες.

Τα δοχεία πολυπροπυλενίου έχουν το σύμβολο “PP” επάνω τους.

The “5” inside a triangle on a plastic container means PP or Polypropylene, which is one of the safer kinds of plastics. It is increasingly getting acceptable in curbside recycling programs…. PP is often chosen for bottles and containers that must accept hot liquid as it has high melting point.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Scroll to Top
Αυτός ο ιστότοπος είναι καταχωρισμένος στο wpml.org ως ιστότοπος ανάπτυξης.