ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΑΡΘΕΝΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ

Εισαγωγή Παρθένας Βασίλισσας

Εδώ και λίγα χρόνια παρατηρώ ότι στο εξωτερικό πωλούνται αρκετές παρθένες βασίλισσες. Το βλέπω πολύ συχνά στις μικρές αγγελίες στα ξένα περιοδικά που διαβάζω. Βρήκα την παρακάτω περιγραφή την όποια και μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη.

  1. Δημιουργούμε μια μικρή παραφυάδα δυο πλαισίων, η μια κηρήθρα φέρει γόνο σφραγισμένο, η άλλη τροφή (μέλι + γύρη) με τις μέλισσες τους φυσικά.
  2. Αφήνουμε την παραφυάδα για δυο ώρες χωρίς να κάνουμε τίποτα, το πολύ πολύ να την μεταφέρουμε μακριά από το μητρικό μελίσσι (πάνω από τρία χιλιόμετρα)
  3. Όταν περάσουν οι δυο ώρες και αρχίσουν οι μέλισσες να αισθάνονται την ορφάνια τοποθετούμε το κλουβάκι εισαγωγής με τη παρθένα βασίλισσα στην ορφανή παραφυάδα.
  4. Την επομένη μέρα ελέγχουμε αν βγήκε η βασίλισσα από το κλουβί.
    Τονίζουμε ότι το μελίσσι πρέπει να είναι μικρό ,να παραμείνει ορφανό για δυο ώρες και ο γόνος της παραφυάδας να είναι μόνο κλειστός δηλ. να μην υπάρχει καθόλου ανοιχτός ούτε αυγά.
    Για να πετύχουμε αυτό, δηλαδή να έχουμε μόνο σφραγισμένο γόνο, σε ένα μεγάλο μελίσσι μεταφέρουμε τα πλαίσια γόνου στο επάνω όροφο και τοποθετούμε ενδιάμεσα βασιλικό διάφραγμα  για εννέα ημέρες. Μετά από εννέα ημέρες παίρνουμε τις κηρήθρες με τον κλειστό γόνο με τις μέλισσες και δημιουργούμε την παραφυάδα όπως είπαμε παραπάνω.

Περιοδικό Μελισσοκομική Επιθεώρηση 07/17

Καλάθι αγορών
Scroll to Top
Αυτός ο ιστότοπος είναι καταχωρισμένος στο wpml.org ως ιστότοπος ανάπτυξης.