Βήματα για να ξεχειμωνιάσουν καλύτερα τα μελίσσια

Τρύγος . Ο τελευταίος τρύγος του φθινοπώρου γίνεται με έμφαση στην προτεραιότητα του
μελισσιού .Δηλαδή λαμβάνονται κηρήθρες με μέλι μόνο εφόσον αυτές που θα μείνουν στο μελίσσι θα επαρκούν για το ξεχειμώνιασμα .

Γύρη. Μεταφορά των μελισσιών σε γυρεοδοτικες ανθοφορίες για να προκύψει νέος γόνος .Οι μέλισσες που θα προκύψουν μέχρι αργά το φθινόπωρο θα βγάλουν το μελίσσι το χειμώνα, οπότε θα πρεπει να είναι όσο πιο νέες και γερές γίνεται .

Διεγερτική τροφοδοσία. Στην ανάπτυξη του μαζί με την γύρη θα βοηθήσει σημαντικά η προσθήκη μικρής ποσότητας σιροπιού ( 150 -200 ml ) καθημερινά για 7 ήμερες .
Για να αποφύγετε να ανοίγετε το καπάκι καθημερινά τοποθετείται ο Τροφοδότης 3πλης χρήσης με σκαφάκι διεγερτικής τροφοδοσίας κωδ. (950-0061 ) και οι μέλισσες παιρνουν το σιροπι σιγα σιγα .

Συνενώσεις. Λαμβάνονται σκληρές αποφάσεις για την θανάτωση βασιλισσών και την συνένωση μελισσιών. Είναι προτιμότερο να μείνουν λίγα και καλά μελίσσια, πάρα πολλά και να χαθούν το χειμώνα. Τα μεγάλα μελίσσια πλεονεκτούν στην οικονομία κατανάλωσης, στην επιτυχία ξεχειμωνιάσματος αλλά και στον ρυθμό ανάπτυξης την επόμενη άνοιξη.

Προληπτική καταπολέμηση Βαρροα.

Σφίξιμο μελισσιού. Απομακρύνονται οι άδειες κηρήθρες που δεν πατούν οι μέλισσες με έμφαση στις άδειες. Παραμένουν φυσικά αυτές που έχουν γόνο και τροφές. Μπορούμε επίσης μέσα σε μια κυψέλη Technoset να την χωρίσουμε σε δύο τμήματα και να τοποθετήσουμε 2 διαφορετικά σμήνη για να ξεχειμωνιάσουν. ( 950-0026 κιτ ).

Το μελίσσι πρέπει να είναι σε καλά Μονωμένο περιβάλλον ώστε να διατηρείτε ο ζεστός αέρας και οι θερμοκρασίες σε σταθερή θερμοκρασία εξοικομώντας ενέργεια .

Περιορισμός της εισόδου. Στην προετοιμασία για το ξεχειμώνιασμα, τοποθετούνται οι χειμωνιάτικες πόρτες ( 950 -0002.2 ) που περιορίζουν την είσοδο για την αποθάρρυνση των ποντικιών τα οποία αναζητούν κρυψώνες το χειμώνα.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top
Αυτός ο ιστότοπος είναι καταχωρισμένος στο wpml.org ως ιστότοπος ανάπτυξης.