Πλεονεκτήματα συνθετικής κυψέλης

Ευρωπαική Πατέντα OAMICD 001800277

Η νέα συνθετική κυψέλη κατασκευάζεται από πολυπροπυλένιο copolimer με μεγάλες μηχανικές αντοχές.

Το προϊόν είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ και ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ από την TECHNOSET.

Με την ΝΕΑ ΚΥΨΕΛΗ κάναμε το ΟΝΕΙΡΟ του Μελισσοκόμου ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!!

Τα πλεονεκτήματα της κυψέλης είναι:

 • Απαλλάξαμε το Μελισσοκόμο από όλες τις Περιττές εργασίες συντήρησης που χρειαζόταν να κάνει μέχρι σήμερα στις Ξύλινες κυψέλες όπως βάψιμο, τρίψιμο, λάδωμα.
 • Τα αποτελέσματα της χρήσης της συνθετικής κυψέλης κατά την ΤΡΙΕΤΙΑ έδειξαν ΤΕΛΕΙΑ συμπεριφορά στους μεγάλους πάγους των ΔΥΟ τελευταίων ετών προσφέροντας μεγάλη προστασία στο ΣΜΗΝΟΣ.
 • Κατά τους θερινούς μήνες προσφέρει μεγάλη προστασία από την ΖΕΣΤΗ στο εσωτερικό της κυψέλης προστατεύοντας τις Κηρήθρες και το Σμήνος, λόγω των διπλών τοιχωμάτων και της μόνωσης.

Παρατηρήθηκε ότι κατά τις νυχτερινές ώρες του καλοκαιριού οι μέλισσες παραμένουν στο εσωτερικό της κυψέλης λόγω του καλού κλίματος που επικρατεί, ενώ στις Ξύλινες κυψέλες ένα μεγάλο μέρος του σμήνους παραμένει στο εξωτερικό λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο εσωτερικό της κυψέλης.

Επίσης λόγω των καλών συνθηκών που επικρατούν στο εσωτερικό της κυψέλης επιτυγχάνουμε μεγαλύτερες αποδόσεις στην συλλογή μελιού και μικρότερες καταναλώσεις τροφής.

Οι δοκιμές που έγιναν στο Καρπενήσι και στην Κρήτη έδειξαν τέλεια αποτελέσματα στους 36 μήνες λειτουργίας καθώς και στην Ρωσία, την Αμερική & την Αυστραλία.

 • Δεν μολύνεται από μικρόβια συμβάλλοντας στην εσωτερική υγιεινή της κυψέλης που την χρειαζόμαστε παρά πολύ για την προστασία του σμήνους από ασθένειες.
 • Πλένεται απλά με νερό και απολυμαίνετε με μια βούρτσα η ένα πλυστικό μηχάνημα.
 • Πυροσφραγιζεται. (δείτε το σχετικό βίντεο )
 • Εγγύηση 8 χρόνια για την αντοχή των υλικών
 • Υλικό κατάλληλο για τρόφιμα.
 • Με αντηλιακό για τις ακτίνες του ηλίου.
 • Δεν κινδυνεύει από τον ΣΚΩΡΟ.
 • Διπλό τοίχωμα με ΜΟΝΩΣΗ φελιζόλ.
 • Χερούλι μεταφοράς ενσωματωμένο
 • Διαθέτει πύρους ασφαλείας μεταξύ των οροφών καθώς και εσοχές στο καπάκι για ασφαλέστερη μεταφορά των κυψελών όταν τοποθετούνται η μια κυψέλη πάνω στην άλλη.
 • Απομακρύνει την υγρασία διότι δεν έχει πόρους να την συγκράτηση όπως στο ξύλο με αποτέλεσμα να έχουμε ένα υγιές περιβάλλον.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι το ξύλο είναι φυσικό προϊόν και είναι καλύτερο έναντι του Συνθετικού ,εδώ θα ήθελα να σας ενημερώσω για μια ερεύνα την οποία έκανε ο καθηγητής μελισσοκομίας Fresnaye για τα προβλήματα των ξύλινων κυψελών.

Η έρευνα κατέληξε στα εξής συμπεράσματα :

 1. Μια ξύλινη κυψέλη όσο καλά και να είναι βαμμένη με λάδια καλής ποιότητας η αντίσταση στους μύκητες και τα έντομα δεν ξεπερνά τα 2 χρόνια.
 2. Η καλή κατάσταση μια ξύλινης κυψέλης ΣΠΑΝΙΑ ξεπερνά τα 3 χρόνια.

Στην ερεύνα αυτή αναφέρεται ότι:

Η πιο ριζοσπαστική λύση θα είναι ίσως η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ του ξύλου και η χρησιμοποίηση ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ η άλλων συνθετικών προϊόντων που θα είναι ανθεκτικά στους φυσικούς, χημικούς και βιολογικούς παράγοντες.

Την παρατήρηση αυτή αναφέρει και ο PierreProst στο βιβλίο του ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ στην σελίδα 125 για όσους θα ήθελαν να ενημερωθούν.

Εμείς λοιπόν αυτό το κάναμε πραγματικότητα απαλλάσσοντας τον μελισσοκόμο απ’ όλες τις περιττές εργασίες του ξύλου αξιοποιώντας το χρόνο του για πιο δημιουργικά πράγματα όπως είναι η συσκευασία και προώθηση του προϊόντος του από τον ίδιο στην αγορά.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Scroll to Top
Αυτός ο ιστότοπος είναι καταχωρισμένος στο wpml.org ως ιστότοπος ανάπτυξης.