Σχέση Βαρρόα – Κυψέλης

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους Veltuis, Hayo H W, Kraus, Bernhard και παρουσιάστηκε στη Τουσόν τον Απρίλιο του 2000, αφού σκόπιμα κρύωσαν τον γόνο την εποχή της αναπαραγωγής του Άνοιξη, Φθινόπωρο, τοποθετώντας λεπτά σκέπαστρα, ανοίγοντας τους πάτος με σήτα, τροφοδοτώντας τα μελίσσια για την εξάπλωση του γόνου και βάζοντας άχτιστες κηρύθρες ανάμεσα στον γόνο, είδαν το ΒΑΡΡΟΑ να Διπλασιάζεται.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι όταν μέσα στην Κυψέλη επικρατεί θερμοκρασία 35ο C και υγρασία 79 – 85 % RH στην περιοχή του Γόνου η ανάπτυξη του Βαρρόα ήταν ΜΗΔΕΝΙΚΗ έως 2 % , η δε πολύ μεγάλη αναπαραγωγή του ήταν στα εξωτερικά μέρη του γόνου και στον κηφηνογόνο , που η θερμοκρασία ήταν στους 33ο C και χαμηλή υγρασία.

Στα σημεία του γόνου που η υγρασία ήταν στα φυσιολογικά επίπεδα 59 -68 % RH , το Βαρρόα πολλαπλασιαζόταν κανονικά.

 

Το πιο σκληρό γι αυτό ήταν εκεί που είχε τους 35 οc και υγρασία 79-85 %RH . Φαίνεται ότι ,τα κρύα μέρη της κυψέλης ευνοούν τον πολλαπλασιασμό του.

Μια άλλη αιτία ανάπτυξης του Βαρρόα είναι η χρήση Παλαιών Κηρυθρών οι οποίες ευνοούν την ανάπτυξη του διότι τα κουκούλια που έχουν μείνει μέσα αλλοιώνουν την συνοχή και μετάδοση της Θερμοκρασίας από Κελί σε Κελί με τις ΘΕΡΜΑΣΤΡΙΕΣ μέλισσες.

Το να μπορεί η μέλισσα να ρύθμιση την θερμοκρασία της και την Υγρασία της παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο για την αντιμετώπιση και την ελάττωση η και την εξάλειψη του Βαρρόα.

Βάση μ αυτήν την έρευνα και τα σωστά αποτελέσματα της , σχεδιάσαμε και κατασκευάσαμε την νέα πλαστική κυψέλη Technosetbee η οποία ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στην εφαρμογή της έρευνας και των αποτελεσμάτων της, δηλαδή σταθερές Θερμοκρασίες και την κατάλληλη υγρασία για την καταπολέμηση του Βαρρόα σε μεγάλο βαθμό με φυσικό τρόπο γεγονός το οποίο μπορείτε να το διαπιστώσετε μόνοι σας.

2 σκέψεις για το “Σχέση Βαρρόα – Κυψέλης”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Scroll to Top
Αυτός ο ιστότοπος είναι καταχωρισμένος στο wpml.org ως ιστότοπος ανάπτυξης.