AVS – Advanced Ventilation System

Μέσα σε μια ενεργή κυψέλη, ένα θερμοδυναμικό φαινόμενο πραγματοποιείται 24 ώρες την ημέρα. Ως οντότητα, η αποικία και οι απόγονοί της, θα πολλαπλασιαστούν, θα αυξηθούν, θα τροφοδοτηθούν, θα καταναλώσουν και φυσικά θα αναπνέουν. Αυτός ο κύκλος παράγει λίτρα νερού υπό μορφή ατμού καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά πού πηγαίνει όλο αυτό το νερό υπό μορφή ατμού;
 
Συνήθως, οι περισσότερες από τις κυψέλες σήμερα είναι εξοπλισμένες με συμπαγή σανίδες πυθμένα και εσωτερικά καλύμματα που ουσιαστικά σφραγίζουν και περιορίζουν την αποικία σε σκοτεινές, υγρές και ασταθείς ατμόσφαιρικές συνθήκες. Οι μέλισσες αντιμετωπίζουν πολλές απειλές σχετικά με την υγεία και την υγιεινή τους, ειδικά κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής.

 
Η αποικία, μπορεί να τροποποιήσει το μικροκλίμα της κυψέλης κατά βούληση, προκειμένου να διατηρήσει μια σταθερή θερμοκρασία, ειδικά κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των γόνων.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι μέλισσες στις ξύλινες κατασκευές ξοδεύουν τον περισσότερο χρόνο κατά τη διάρκεια των ζεστών ημερών στο να ανακυκλώνουν και να μεταφέρουν νερό για να αποτρέψουν την καταστροφική τήξη του κεριού τους.

Το Technosetbee φέρνει μια φυσική προσέγγιση για ένα παθητικό, αυτορυθμιζόμενο σύστημα ροής αέρα που ελέγχεται εξ ολοκλήρου από τις μέλισσες!

Στις κυψέλες μας, οι μέλισσες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μέγιστη ροή αέρα κατά τη διάρκεια της άνοιξης / καλοκαιριού (ενώ τελειοποιούν το μέλι) μέχρι τη μηδενική ροή αέρα (φθινόπωρο / χειμώνα) ελαχιστοποιώντας την απώλεια θερμότητας.

Γνωρίζουν πότε πρέπει να ανοίγουν ή να κλείνουν τους αεραγωγούς του τροφοδότη οροφής με πρόπολη για να επιτυγχάνουν τις βέλτιστες συνθήκες.

Εν τω μεταξύ, η αεριζόμενη βάση κυψέλης παρέχει συνεχώς φρέσκο ​​αέρα, προστατεύοντας την αποικία από οποιαδήποτε υγροποίηση υδρατμών στο εσωτερικό.

Οι μέλισσες μπορούν να επιβιώσουν ακόμη και κάτω από ακραίο κρύο, πολύ δύσκολα όμως κάτω από υγρασία!

Οι εσωτερικοί τροφοδότες οροφής διαθέτουν αεραγωγούς πλευρικά και στην κορυφή κατά μήκος των δύο περιοχών πρόσβασης στο σιρόπι. Αφήνουμε τις μέλισσες να αποφασίσουν πότε και πόσο θα ανοίξουν ή θα κλείσουν (με την πρόπολη) τα ειδικά ανοίγματα για να ρυθμίσουν εσωτερικά τη θερμοδυναμική τους.

 
Πριν έρθει ο χειμώνας, μια τυπική υγιής αποικία θα κλείσει όλα τα ανοίγματα στον τροφοδότη κορυφής έτσι ώστε ο πολύτιμος θερμός αέρας να μην ξεφύγει από την κορυφή της κυψέλης δίνοντας την ευκαιρία στο αναπτυγμένο σμήνος να ξεχειμωνιάσει στο καλύτερο δυνατό μικροκλίμα, ώστε να καταναλώσει λιγότερο μέλι (ενέργεια) από τις αποθήκες τους.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Scroll to Top
Αυτός ο ιστότοπος είναι καταχωρισμένος στο wpml.org ως ιστότοπος ανάπτυξης.